maanantai 9. heinäkuuta 2012

Vanhaa valoa

Mä tykkään polttaa kynttilöitä, se on varmaan tullut aikaisemminkin jo ilmi. Tässä keväällä ostelin muutaman vanhan kahvikupin kirpputorilta mielessä ajatus josko niihin valaisi kynttilöitä. Yksi ilta sitten ryhdyin tuumasta toimeen. Aikaisemmasta oppineena liimasin kuumaliimalla sydänlangan kahvikupin pohjaan ja toisen pään sidoin tikun pätkään ja kiristin sydänlangan suoraksi. Olen keräillyt kynttilöiden jämiä ja nyt heitin valkoiset ja vihreät jämät vanhaan kattilaan jonka olen ottanut vain askartelu käyttöön. Sulatin jämät ja säin pirteän vihreää kynttilämassaa. Vanhat sydänlangan palat keräilin massasta pois ja eikun massa tasaisesti kuppeihin. 


Jätin massaa hieman kattilaan tietäen massan kutistuvan kovettuessaan. Seuraavana aamuna lisäsin loput massasta kuppeihin saadakseni tasaisen lopputuloksen. 
Ja tälläisia niistä tuli. 


Kuva ei ole kovin hyvä, ja todellisuudessa kynttilät ovat vihreämpiä. Tää on kyllä kivaa puhaa, kunhan muistaa turvallisuuden niin tekovaiheessa kuin kynttilöiden polttamisen kanssa. 

Kuppikynttiläthän ei ole mun oma idea, ja näitä on nähty yhdessä ja toisessa blogissa, lehdessä ja sisustusohjelmassa. Mä en kuitenkaan ole niin idea rikas, että keksisin jotain aivan uutta, joten näytin oman versioni tästä ideasta. 

2 kommenttia: